A citrom friss illata és íze, na és nem elhanyagolható impozáns külseje,
amivel lenyűgözhetjük a családot vagy vendégeinket! ;)
Kellemes hűsítő élmény egy kiadós ebéd után! :)
Hozzávalók:
5-6 db citrom
2 cs babapiskóta (kb. 24 db)
1 cs vanília ízű pudingpor
4 ek. liszt
7 ek. cukor + még 3 ek.
8 dl tej + még kb. 2 dl
1 cs étkezési zselatin 1 tk vanília eszencia
Elkészítés:
A 7 ek cukrot a 4 ek lisztet a csomag pudingport elkeverjük, majd hozzáöntjük a 8 dl tejet és csomómentesre keverjük. Beletesszük a vanília eszenciát, és az alaposan megmosott citromokból kettőnek a héját is belereszeljük.Az egyik citrom levét belefacsarjuk, majd feltesszük főni. Folyamatosan kavarjuk, nehogy odaégjen.
Sűrűre főzzük a krémet.
Ha kész, a csomag zselatint, fél dl meleg vízben elkavarjuk, és még a meleg vaníliás citromos krémünkbe öntjük, és alaposan elkeverjük benne.
Míg hűl a krém, a maradék citromokat egy nagyon éles késsel vékony szeletekre vágjuk.
Minél vékonyabbak a szeletek, annál könnyebben lehet vele dolgozni.
A 2 dl tejben elkeverjük a 3 ek cukrot, ebbe mártogatjuk majd a babapiskótát.
Fogunk egy tetszőleges formájú tálat, és a citromkarikákkal szépen kibéleljük.
Majd a krémünk egynegyedét beleszedjük a citromos tálba.
Fogjuk a babapiskótát, és egy kicsit belemártjuk a cukros tejbe, majd szorosan egymás mellé sorakoztatjuk őket a krém tetején. Ismét egy sor krémet teszünk rá, majd megint babapiskóta, ugyanúgy ahogy először.
Ezt így csináljuk sorban, míg minden hozzávaló el nem fogy.
A tetejére krém kerüljön.
Ha még maradt citromunk, akkor nyugodtan rátehetjük, tehetünk a tetejére, ami majd kifordítva az alja lesz a tortánknak.
Hűtőbe tesszük. nem árt, ha egy éjszaka a hűtőben pihen.
Ha nehezen jön ki a tálból, akkor kés segítségével óvatosan meglazíthatjuk a széleit.
Hidegen tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése