2013. szeptember 5., csütörtök

Zöld fűszeres burgonyakrémleves, burgonya chipsel

Egy nagyon gyorsan elkészíthető ízletes leves.
Kezdő háziasszonyoknak is ideális egy kis gyakorlásra! ;)
Ez egy zsiradék nélkül készített változata a burgonyakrémlevesnek, de ez nem is baj, hiszen a chips olajban sül, így legalább ellensúlyozzunk, az azzal bevitt kalóriát :)
Hozzávalók:
1 kg burgonya (több is lehet ;) )
só, fehérbors, majoránna, tárkony, babérlevél( 2-3 db)
víz, tejföl, kb. 3 ek. de, aki tejfölösebben szereti bátran tehet többet is
Chips:
Igény szerinti mennyiségű burgonya
Elkészítés:
A kockára vágott burgonyákat feltesszük, annyi vízben főni, hogy ellepje.
Sózzuk, hozzáadjuk a zöld fűszereket, melyeket ízlés szerint adagolunk.
Közben a chipshez lekarikázzuk vékonyra a burgonyákat és bő olajban kisütjük.
Lecsepegtetjük.
Sózzuk vagy fűszerezhetjük is, ami nagyon feldobja!
Lehet hagymás vagy pikáns fűszerkeverék is, mellyel ízesítjük.
Közben a megfőtt burgonyát félrehúzzuk a gázról és kb. úgy 15 percet pihentetjük turmixolás előtt, hogy ne legyen tűz forró.
Ezután botmixerrel vagy turmixszal pürésítjük.
Visszatesszük a  tűzhelyre és egy forranásig melegítjük, majd beletesszük a 3 ek. tejfölt és elzárjuk.
Melegen tálaljuk a burgonya chipessel bőven megszórva!
Jó étvágyat hozzá! :)
  .



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése