2013. május 12., vasárnap

Csirkecombok leveles tésztában sütve


 Hozzávalók:
6 db csirkecomb alsó
500g leveles tészta
kb 5-6 szem burgonya
250 g barna csiperkegomba
1 fej hagyma
2 tojássárgája(a kenéshez)
olaj, só, ízlés szerinti fűszerek
cérna a kötözéshez 

Elkészítés:
A combokat lebőrözzük, megmossuk, lecsepegtetjük, 
sózzuk és fűszerezzük, ízlés szerint.
A gombát a hagymával, só hozzáadásával, olajon elkészítjük.
Vizet nem adtam hozzá, hiszen enged levet, de azért figyeljük többször.
A citromborsot nagyon megkedveltem, így az is került a gombába.
A burgonyákból pürét készítünk, oly módon, hogy miután összetörtük, 
a gombából kioldódó ízletes zaftot hozzákeverjük 
és csak ezt követően teszünk bele vajat ill. tejet, hogy ne legyen túl lágy.
A kiolvadt leveles tésztát, lisztezett deszkán kinyújtjuk.
kb. 18× 18- as kockákat vágunk belőle.
A közepébe 1 1/2 ek. pürét és 1 ek.-nyi gombát teszünk.
Ezekre kerül a comb.
A tészta széleit felhajtjuk, kis batyukat formázva belőlük.
Kissé megnyomkodjuk a tésztát a csirkecsontnál, hogy tartson
és a cérnával, óvatosan, hogy ne vágjuk át, megkötözzük.


Megkenjük a tésztákat a tojássárgájával és előmelegített sütőbe tesszük.
Élőszőr magasabb hőfokon sütjük- 220 °C-, hogy a tészta hamar megszilárduljon.
Majd 175°C-on folytatjuk.
Sütési idő kb. 1 1/2 óra.
Salátával tálaljuk.
(ha marad ki gomba vagy püré összekeverjük és ízlésesen mellé tálaljuk, ki nem dobunk semmit!! ;) )  
Ha tészta szétnyílna,vagy a batyunk eldől sütés közben,
az sem gond, mert az íze kárpótolni fog!! :)


  Szani konyhája a facebook-on is!
 



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése