Hozzávalók:
Csirke szárny (ízlés szerinti mennyiség)
1-2 szál sárgarépa
1 fél karalábé
1 nagyobb szelet zeller
2-3 fej gomba
egy kisebb káposzta fele
és szintén ízlés szerinti medvehagyma, persze túl sokat nem érdemes,
mert nagyon domináns ízt ad a levesnek.
ételízesítő, só, bors
Leveskockát nem tettem ebbe a levesbe, hiszen így is nagyon ízletes lett, aki ragaszkodik hozzá egyet azért dobhat bele. ;)
Levesbetét: tarhonya
Felteszünk kellő mennyiségű vizet melegedni.
Megpucoljuk a szárnyakat és a már forró vizünkbe tesszük és kis lángon főzni kezdjük.
Addig a zöldségeket összevágjuk, a répát karikára a többi összetevőt kockára, a hagymát szintén felaprózzuk
Ha a leves felhabzott, letisztázzuk a felszínét szűrővel és a zöldségeket ill a fűszereket is a levesünkbe tesszük.
Mielőtt kész lenne beleteszünk 3 maréknyi tarhonyát és
készre főzzük.
Arra figyeljünk, a tarhonya ne főljön szét, hisz még dagad a levesben is miután elzártuk.
Jó étvágyat! :)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése